donderdag 23 mei 2013

Welkom

Zoals het voor de meeste mensen is begonnen, zo begint het ook voor mij. Al geruime tijd kijk ik mee in de levens van diverse blogg(st)ers en geniet ik van de prachtige foto's die daarop worden weergegeven.

Van oorsprong ben ik een echte Tielse; de stad van Flipje en Appelpop. Bij de meeste mensen is Tiel echter bekend als "de stad van Jomanda", maar aangezien zij al zo lang weg is uit Tiel, heb ik haar vervangen met Appelpop - het grootste gratis festival van Nederland.

Sinds september 2011 ben ik echter verhuisd naar een klein dorpje in de regio, dit op verzoek van vriendlief (en sinds december 2012 verloofde) die toch echt niet in Tiel wilde gaan wonen. Hij komt zelf uit Lienden en ja dan is het enigszins drukke Tiel natuurlijk niks. Na lang wikken en wegen ging ik akkoord en wat ben ik daar nu blij mee! We kunnen hier heerlijk wandelen met onze Amerikaanse Stafford en het is vooral ook heel rustig. Drukte kan je altijd opzoeken zeg ik nu tegen de mensen die mij voor gek verklaren, maar rust? Ik heb tot en met mijn 23e met veel plezier in Tiel gewoond, maar ben nu ook blij met het dorpse leven.

Ons huis hebben we in december 2010 gekocht. Qua buitenkant helemaal niet mijn smaak, maar het huis had erg veel mogelijkheden. Het huis is eind jaren '70 gebouwd en de man van wie wij het kochten was ook de eerste eigenaar. Groene keuken, roze/bruine badkamer en grijze stenen muren. Fabian wilde in eerste instantie niet eens kijken, want alles moest aangepakt worden en het had ook niet de charme van een jaren '30 woning. Maar toen ook hij door de ouderwetse ellende kon heen kijken werd hij net zo enthousiast als ik. En gelukkig voor mij is hij zelf ook erg handig, hij is namelijk elektricien.

Na 9 maanden verbouwen (met veel hulp van handige vrienden en familieleden) namen wij onze intrek. De muren waren gestuct, keuken en badkamer vernieuwd en alles kreeg een mooi kleurtje. En natuurlijk heeft Fabian ervoor gezorgd dat alle kabels netjes zijn weggewerkt. De daarop volgende periode hebben wij het huis buitenom aangepakt, de tuin opnieuw bestraat en beplant en een veranda geplaatst.

In september a.s. zitten wij alweer 2 jaar in het huis. De tijd vliegt! Desondanks ben je nooit echt klaar, want nu heb ik het in mijn hoofd gehaald om kalkverf op de muren te doen en ook onze trap (die in de woonkamer staat) van een ander kleurtje te voorzien. De trap is nu iets van het witte af en ik word gewoon gek van de stof die er binnen no time op ligt. En midden in de woonkamer is dat niet echt een leuk gezicht..

In een volgende post zal ik wat voor- en na foto's posten, zodat jullie een beetje een beeld hebben van wat wij allemaal hebben aangepakt.

Zo, dit was mijn eerste post/voorstelrondje; laat gerust een reactie achter, want dat vind ik leuk om te lezen!

9 opmerkingen:

  1. Laat ik nu als eerste een berichtje plaatsen!
    Welkom in blogland, enne pas op hoor: het is behoorlijk verslavend!

    Succes, en ik kijk uit naar je volgende bericht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt inderdaad gelijk; het is erg verslavend! Het is nog wel even puzzelen hoe alles werkt, maar daar heb ik van 't weekend nog genoeg tijd voor.

      Groetjes, Cynthia

      Verwijderen
  2. Leuk, een nieuwe blog, welkom in blogland!
    ik ben benieuwd naar je foto's van je huis.
    Ik ga je in mijn rijtje van blogs zetten.
    Leuk dat je mijn ook volgt.

    Groetjes,
    inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Inge,

      Bedankt voor je bericht, erg leuk! Ik zal proberen om vanavond een nieuwe post te plaatsen met daarbij de foto's.

      Fijne dag.

      Groetjes, Cynthia

      Verwijderen
  3. Hoi Cynthia,

    Welkom als volger op mijn blog en wat leuk dat je zelf ook een blog begonnen bent! Spannend hè, ik was toen ik begon best bang dat er niemand zou komen kijken ;-). Ik ben benieuwd naar je huis, je schrijft er vol passie over dus het zal vast mooi zijn. Ik wens je heel veel plezier en...welkom in blogland!

    Lieve groet, Ingrid

    P.S. Als ik mij niet vergis krijgen blogsters geen automatisch bericht als je zoals hier boven op een antwoord reageert. Aangezien ik zelf meer dan 300 blogs volg, is het voor mij sowieso geen doen om telkens op alle blogs terug te kijken of er een antwoord bij een reactie staat. Ik geef je dit even mee, anders ben je er maar druk mee terwijl er misschien weinig zijn die het daadwerkelijk lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Cynthia,
    Ik kom via Ingrid ( Home and Lifestyle ) op jouw blog....
    Gezellig dat je ook komt bloggen...welkom :-)
    Wat Ingrid zegt....niemand zal het terug lezen wat je als RE schrijft omdat er inderdaad geen mailtje komt naar je medebloggers....
    Zonde van je tijd ;-)
    Ik ga je volgen...leuk....enne je komt maar een keer bij mij buurten hoor....gezellig :-)

    Fijn weekend!
    Lieve groet,Hanny

    P.S om het bezoekersaantal te vergroten is het misschien ook slim om je woordverificatie uit te zetten...kijk hier maar eens bij Tanja....staan nog meer handige tips voor een beginnende blogger ;-)
    http://homemade-tipsentrucs.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Cynthia wat leuk dat je een blog bent begonnen welkom !
    Net als de andere ben ik ook nieuwsgierig naar de foto's van je huis , ik ga je volgen ok !
    Fijn weekend
    Liefs Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Cynthia,

    Wat een leuke blog en manier van schrijven. Voor mij heeeeeel leuk want ik heb in zo'n huis gewoond. Ik denk zelfs 2 huizen verderop!een heerlijk huis vond ik het en zo logisch ook. Keuken aan de straat, gezellig. Ligging, kleine maar doeltreffende overloop, ik kan nog wel een poosje doorgaan? Ik ga je volgen.

    Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke blog heb je zeg, ik ga je volgen.

    Liefs Arja

    BeantwoordenVerwijderen