vrijdag 24 mei 2013

De verbouwing

Allereerst erg leuk dat ik door bezoekers welkom wordt geheten in "blogland", bedankt daarvoor! Ik voel me nu al welkom.

Zoals belooft in mijn vorige post zou ik wat foto's van voor en na de verbouwing laten zien.
Vanzelfsprekend zal ik beginnen met de "before" foto's. En echt hoor, je gaat je in de 70's wanen. Wel mijn excuses voor de slechte kwaliteit. Ik heb ze destijds vanaf internet opgeslagen.


Het woongedeelte. De stenen die je hier ziet, zitten ook aan de buitenzijde. Het grote raam liep van de grond tot aan het plafond.

Vanaf de andere kant van de kamer gezien. De linkerdeur gaat naar de gang en achter de rechterdeur zat een kleine berging. In de gang zat ook al een berging die aansloot op de berging in de woonkamer. De scheidingsmuur van de berging in de hal en in de woonkamer hebben we doorbroken en de muur van de woonkamer dicht gemaakt, zodat we toch de extra ruimte zouden hebben maar geen hinder ondervonden van de 2e deur in de woonkamer. 

Daar ging de muur. Dit was begin januari 2011 en het was erg koud in huis, vandaar mijn winterse klusoutfit. En heel eerlijk: deze foto was meer voor de show, want ik had het na 5 minuten wel gezien hihi. Maarja, ik wilde ook eens anders op de foto dan alleen maar als "de vrouw van de catering". 

Met deze foto stond de tuin op internet. Vreselijk hé? Gelukkig had de vorige bewoner het merendeel weggehaald toen we kwamen kijken. 

Tijdens de verbouwing zag de tuin er zo uit. Nog steeds een wildernis, maar je kon er tenminste lopen.

Zo ziet het eetgedeelte er nu uit. Rustig met niet teveel poespas. 

Onze trap in de woonkamer. Soms heeft het wel wat,  maar soms staat het gewoon in de weg. En ieder stofje zie je liggen.. We zijn ons nu aan het beraden over een nieuw kleurtje. Ook de kleur op de wand gaan we aanpakken. Iemand misschien leuke suggesties?

Onze woonkamer is wat klein door de trap die er staat en daardoor was er "maar" ruimte voor één bank. Wij ondervinden er geen hinder van. We hebben een fauteuil en als er meerdere mensen op visite komen (verjaardag o.i.d.) pakken we de eetkamerstoelen erbij en/of wat klapstoeltjes. 

Achter de bank hebben we deze witte kast staan. Daarachter zit de muur die we met Carte Colori willen gaan aanpakken. Ook de witte lampenvoet (die je nog net kan zien achter de kast) gaan we voorzien van een nieuw kleurtje. 

De vensterbankdecoratie. Omdat onze woning breed is in plaats van lang, vind ik het nog altijd lastig om de vensterbank op te vullen. Zet je dan juist veel of weinig neer? Ik vind veel altijd zo propperig worden..

Sfeer op het tv-meubel. 's Avonds gezellig de kaarsjes aan en lekker neerploffen op de bank.

Hier zijn we toch wel erg trots op. Onze veranda. Deze heeft Fabian met een goede vriend geplaatst. We hebben er nog geen moment spijt van gehad. Heerlijk vertoeven. Mijn vader heeft de hardstenen tegels gelegd die het plaatje afmaken. Aan de linker- en rechterzijde hebben we een Franse pot staan en in het midden een pot met Lavendel. 

Gezelligheid in de tuin creëren. Ik vind het zelf altijd wel prettig als een plant het hele jaar groen blijft en volgens de medewerker van De Batterijen in Ochten gaan deze plantjes dit ook doen. 

Een nieuw projectje van Fabian wat aan de andere kant van de veranda staat. Kan dienen als sidetable, maar ook leuk als bankje met kussens erop. We zijn er nog niet over uit of we de poten wit laten of dat we die een grijs kleurtje gaan geven. Alleen het middelste Ytong-blok moet nog worden aangepast, want we hadden net niet genoeg meegenomen. Leuk en simpel te maken, wat Ytong-blokken en steigerhout. De muur die je hierachter ziet is de muur van de garage. Die gaan we over een tijdje grof stucen en wordt dan grijs. 

Zo dat was het eerste gedeelte van onze Extreme Home Makeover. De volgende keer probeer ik de andere ruimtes van het huis te fotograferen. Hopelijk vinden jullie deze binnenkijker een beetje leuk! 

Voor iedereen een fijn weekend gewenst. 

Groetjes, Cynthia

9 opmerkingen:

 1. Zo, wat was dat een klus, het is heel sfeervol geworden.
  Je vensterbank is heel stijlvol, met 2 stoere potten, ik vind dat wel mooi, echte eyecatchers.
  Je veranda is ook mooi geworden, een lekker zitje ook als het weer wat minder is.
  Ik ben nu al benieuwd naar je volgende post.

  Fijn Weekend,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is maar goed dat jullie door de situatie heen konden kijken, jullie hebben van een oubollig huis een heel sfeervol thuis weten te maken. De veranda is ook prachtig, ideaal om daar te zitten als de temperatuur zich daar voor leent. En kom gerust met meer binnenkijkers, want daar hou ik wel van ;-)!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaa het is je gelukt zie ik, om die volgerslijst toe te voegen, dat is echt noodzakelijk, anders krijgen, wij bloggers, geen melding wanneer je weer iets nieuws hebt geplaatst.
  Dan krijg je dus ook geen reacties en reacties krijgen is toch het leukste he ;-)
  Ik weet dat het in het begin best ingewikkeld is, dat had ik ook, maar voor je het weet, snap je precies hoe het allemaal werkt!!
  Wat hebben jullie er een heerlijk huis van gemaakt, ik ben benieuwd naar je volgende posten hoor!!
  Fijn weekend!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh de reactie hierboven, was eigenlijk voor een andere nieuwe blogger bedoeld, zie ik nu ineens.
  Er zijn veel nieuwe blogsters bij gekomen, dat ik even door de bomen het bos niet meer zie ;-) hihi
  Maar goed, welkom in het land van de bloggers!!
  Gezellig, ik ga je ook volgen hoor!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw Cynthia wat een prachtige inrichting zeg....echt zooo anders dan je eerste foto's....
  Ook buiten hebben jullie het mooi aangepakt!
  Haha leuke foto van jou als stoere bouwvakkersvrouw ;-)
  Heb genoten van je mooi kijkje in je huis enne ik zou zeggen....kom maar op hoor met meer foto's :-))

  Lieve groetjes,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk hoor je foto's. Ziet er goed uit! Ben ook volger geworden, en kijk uit naar je volgende bericht!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een klus moet dat geweest zijn zeg , maar wat is het mooi geworden en sfeervol ! Prachtige veranda trouwens nu moet het nog lekker weer worden dan is heerlijk om er te zitten !
  Liefs Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellig huis heb je en wat een werk. Weet er alles van, want we zijn net klaar bij m'n zus en thuis proberen we ook zoveel mogelijk zelf te doen. Ga je volgen hoor! Groetjes Alie (Huisje Weltevree)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke binnen kijker.
  Hou ik wel van.
  Grote veranderingen meer van deze tijd.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen