dinsdag 17 december 2013

25.12.12

Eerste kerstdag zal voor mij altijd een dag zijn met een gouden randje. Dit is namelijk de dag waarop ik in 2012 ten huwelijk ben gevraagd. Omdat het zo'n bijzondere gebeurtenis is, heb ik begin van dit jaar het verhaal op digitaal papier gezet, zodat ik geen enkel detail kan vergeten. En vandaag, vandaag wil ik dit verhaal met jullie delen!

Het aanzoek
Als je op eerste kerstdag in Parijs bent, dien je er rekening mee houden dat de meeste winkels, restaurants, musea en monumenten gesloten zijn. Vanzelfsprekend had ik dit in mijn planning meegenomen. Ons programma was als volgt: vanaf Trocadero lopen naar de Eiffeltoren, via de Ecole Militaire naar Hotel des Invalides en dan via het Grand Palais en Petit Palais naar de Champs Elysees en afsluitend dineren bij Chez Francoise. We begonnen onze dag al vroeg, want zin in een lange wachtrij bij de Eiffeltoren hadden we niet. Binnen 20 minuten was het zover, kaartjes gekocht en op naar boven! Bij de lift aangekomen moest er een grote groep mensen in een relatief kleine lift. Ik kreeg spontaan het gebrek. Voor mijn gevoel duurde het ook een eeuwigheid voordat we op de tweede verdieping waren. Fabian zou gelijk doorgaan naar de 3e verdieping en ik zou me even gaan vermaken in het winkeltje. Een paar minuten later was Fabian alweer terug; er stond een gigantische rij en de lift naar de 3e verdieping was nog kleiner. Dan nog maar even ronddwalen op de 2e verdieping. Na een half rondje had ik het wel gezien, het waaide hard en ik durfde toch niet naar beneden te kijken. In mijn belevenis kon de Eiffeltoren namelijk ieder moment instorten. Nog geen 15 minuten later stonden we weer met beide benen op de grond en ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg opgelucht was.

De rest van de dag zijn we druk gaan wandelen om diverse monumenten te bekijken en om 17.00 uur hadden we ons rondje wel gemaakt. Ondanks onze reservering van 19.00 uur wilde ik proberen om al eerder te gaan dineren bij Chez Francoise en vroeg vriendelijk of dit mogelijk was. De gastvrouw - een arrogante Française van middelbare leeftijd -   liet weten dat dit niet mogelijk was en keek me aan alsof ik van een andere planeet kwam "Of course this is not possible. People are still having lunch". Gefrustreerd door de arrogante houding van de gastvrouw liepen we weg. Het liefst had ik de tent bekogeld met escargots, maar ik hield het maar op een 30 minuten durende immitatie van Madame Arrogant waar Fabian gestoord van werd.

Na een lange zoektocht waarbij we tig bordjes hebben gezien met het woord "Fermé" (gesloten), zagen wij in de verte een kroeg/restaurant met het bordje "Ouvert" (geopend). Bij binnenkomst was het erg druk, maar gelukkig was er nog plek. Er hing een ongedwongen sfeer en de bediening was vriendelijk. Even had ik een twijfelmoment. Ik kon Madame Arrogant laten zitten met een tafel voor 2 en lekker hier blijven of met tegenzin terug naar Chez Francoise lopen. Ik koos (jammergenoeg) voor het laatste. Om 19.00 uur stipt (ik had geen zin in fashionably late) waren we weer bij Chez Francoise. Dit keer geen Madame Arrogant maar een jongedame welke ons vriendelijk te woord stond. Niet lang daarna werd onze bestelling opgenomen. Ik probeerde mijn leven te beteren en nam als voorafje een salade. Big mistake. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wat er in die salade heeft gezeten en dat wil ik graag zo houden. Zelfs Fabian de alleseter kreeg het bijna niet weggewerkt. We hadden nog geen 5 minuten de tijd om ons zeer onsmakelijke voorgerecht op te eten, want de ober stond alweer klaar met het hoofdgerecht. Het was duidelijk; ze wilden ons en alle andere vroege eters z.s.m. weghebben voor een volgende ronde. Nou het gevoel was wederzijds; wat een vreselijke tent. Na een belachelijk bedrag te hebben betaald zijn we weggegaan en hebben we voor iedereen de tip: ga nooit eten bij Chez Francoise in Parijs.

Fabian wilde die avond graag nog de lichtshow zien bij de Eiffeltoren, dus namen we een soortgelijke wandelroute terug als waarmee we de dag waren begonnen. Tussen de gebouwen door zagen we dat de lichtshow al van start was gegaan. "Rennen!!!!". Het lukte ons nog net één foto te maken. Langzaamaan kwamen we steeds dichterbij de Eiffeltoren. "Wacht even" zei Fabian, "Ik wil hier nog een foto van maken". Hij ging op één knie zitten en probeerde een foto te maken. Helaas; batterij op. Fabian draaide zich om en begon in zijn binnenzak te graaien. "Ik wil je ook nog wat vragen...Wil je met me trouwen?". Hij haalde een doosje uit z'n binnenzak en ik had in eerste instantie niet door dat het hét blauwe doosje was. Mijn eerste reactie was: "Echt?". Mijn tweede reactie was: "JA!". Teruglopend bij Trocadero was ik een beetje verstrooid en kon het niet helemaal geloven. I got engaged. Engaged in Paris!!  
Het was een geweldige citytrip en we hebben zoveel moois gezien. De mensen waren vriendelijk en behulpzaam en het eten was goed. Behalve dan bij Chez Francoise :-)

Dit jaar blijven we lekker thuis met de feestdagen. Op eerste kerstdag komen onze ouders onze kant op voor een kerstdiner en tweede kerstdag houden we het lekker rustig met z'n twee en natuurlijk Milo. 

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen toe!


Liefs, Cynthia

22 opmerkingen:

 1. Zucht...dit is wel heel romantisch! Van de stad Parijs krijg ik sowieso al vlinders in mijn buik, maar als je er ook nog ten huwelijk wordt gevraagd!!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had inderdaad maar voor dat eerste tentje gekozen.....jee belachelijk dat ze je gewoon wegkijken.....goede reclame....not!
  Gelukkig was het eind superromantisch en hebben jullie toch genoten van la France.....

  Ik wil jou en en Fabian en natuurlijk Milo....hele fijne dagen toewensen....geniet van het samenzijn......

  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een romantisch verhaal, erg geweldig om dit te lezen! Geniet van het samen zijn..

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie trip moet dat geweest zijn ...alleen jammer van het restaurant die jullie de deur uitkeken ...maar aan eind was daar het aanzoek... waar is zoiets mooier dan op zo, n Romantische plek... mooi hoor !
  Ik wens julie hele fijne feestdagen !
  Liefs Ida


  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ontzettend romantisch om in Parijs ten huwelijk te worden gevraagd!
  Wij zijn er in 2010 geweest, wat een geweldige stad is het toch!!
  Ik hoop straks als Enora ouders is nog es terug te gaan...

  Alvast hele fijne dagen gewenst voor jou en je familie
  Ps Alles goed met je zwangerschap?

  Fijne avond
  X Els

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend romantisch, een huwelijksaanzoek in Parijs. Daar droomt toch iedere vrouw van! Ik wens jou ook hele fijne feestdagen en geniet ervan. Liefs, Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, zucht, dit mooie verhaal ken ik al! Is het al weer een jaar geleden? Wat gaat de tijd toch snel. Nu aftellen tot de grote dag...............
  Mooie foto's van Paris.

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wát een prachtig en romantisch verhaal !
  Ik wens jullie hele fijne feestdagen.

  Groetjes,
  Sanny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb ik van je verhaal genoten Cynthia, wat super romantisch om in de lichtstad
  ten huwelijk gevraagd te worden…. prachtige plaatjes van Parijs, ja zo'n arrogante "madame" niet leuk…maar zo heb je voor jaren een verhaal !
  fijne avond
  lieve groeten kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een romantische trip was dat zeg, dat is wel heel bijzonder en je verhaal eromheen is geweldig, dit komt jaarlijks terug als kerstverhaal:)
  Ga lekker genieten van de komende dagen.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou inderdaad: een heel romantisch verhaal. Parijs is natuurlijk de stad bij uitstek om ten huwelijk gevraagd te worden. Proficiat met jullie " jubileum" dus! :-)
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is net een roman wat ik zit te lezen..heel mooi geschreven Cynthia...
  He..bah..wat een nare vrouw in dat restaurant, had maar bij het eerste restaurantje gebleven.
  Leuk dat slotje aan die brug...zie je toch steeds vaker.
  Ik wens jou en Fabian ook hele fijne Kerstdagen toe.
  Fijne Avond.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ontzettend leuk om je verhaal te lezen en foto's van Parijs te zien, waar ik vaak ben geweest, al is het inmiddels jaren geleden. Romantisch hoor, als je ten huwelijk bent gevraagd onder de Eiffeltoren. Dat vergeet je nooit meer. Jammer van dat akelige mens, maar het verhaal eromheen is leuk! Bijzonder dat ook jullie slot erbij hangt, nog plek zat haha!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kan me helemaal voorstellen hoe die dag geweest is voor jullie. Je omschrijft het heel leuk, en wat een verrassing was dat blauwe doosje....
  Dit jaar kun je daar nog even gezellig aan terug denken, en volgend jaar ben je een gehuwd stel...

  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijk en vooral romantisch verhaal! Parijs... een prachtige stad, wij waren er nog in mei en hebben weer volop genoten.

  Fijne avond. X

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk dat je dat opgeschreven hebt, inderdaad moet je dat meteen doen, anders vergeet je bepaalde details en leuk dat je het nu met ons deelt.
  Wat een superromantisch weekend is dat geweest!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk verhaal!!!! En wat grappig, wij zijn het weekend voor de kerst naar Parijs geweest, en zijn kerstavond naar huis gegaan. Wij hebben bijna identieke foto's ;-) Blijft een mooie stad. En zeker voor jullie blijft het een stad met een bijzondere betekenis.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een heerlijk verhaal! Met alles erop en eraan zoals het hoort! ahahahaha
  Fijne feestdagen met heel veel genieten!
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een romantisch verhaal in een prachtige stad!

  Lieve groet.
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja idd mooi dat je dit hebt beschreven....juist die prachtige details maken het zo bijzonder. Ook in gedachten nog vaak terug naar dat voor jullie bijzondere weekend........Geniet!
  Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik wens jou en de jouwe een goed 2014, vol gezondheid en gezelligheid, inspiratie en creaties, maar vooral Liefde en Licht!

  Liefs, Debby

  BeantwoordenVerwijderen