vrijdag 4 oktober 2013

Dierendag

Van jongs af aan heb ik altijd al een hond gewild, maar mijn ouders wilden niet. Dus ja, dan kan je niet anders dan wachten totdat je op jezelf gaat hé?

En toen was het eenmaal zover en dan is de keuze reuze, want wat voor ras neem je? Fabian wilde erg graag een Amerikaanse Stafford en ik een Chihuahua. Het verschil kon niet groter zijn. Een stoere hond vs. een klein schoothondje. En zo'n schoothondje, daar wilde Fabian niet mee lopen. Hij wilde een hond van normaal formaat waar hij ook mee kon hardlopen en fietsen. Ja, dat is met een chihuahua natuurlijk geen doen. Toen ben ik me in het ras gaan verdiepen en begon ik de Amerikaanse Staffords steeds mooier te vinden. Ze hebben een lief karakter, zijn loyaal en kunnen goed met kinderen. Voor menigeen hebben ze het imago van een "vechtershond", maar dat vind ik - en uiteraard andere Stafford eigenaars - niet terecht. Een dier is van nature niet vals, maar wordt vals gemaakt door de eigenaar/omgeving. Wel is het een sterk ras en dat merk ik af en toe ook aan de riem :-)

In september 2011 waren wij klaar met de verbouwing van ons huis en eind december van datzelfde jaar konden wij Milo ophalen.Overal waar we liepen was het "ahh" en "mag ik hem aaien?" en we konden de mensen geen ongelijk geven, wat een schatje! Maar dat hebben alle puppy's natuurlijk. 

En nu, nu lopen sommigen er met een bocht omheen haha. Terwijl hij juist wil spelen en geaaid wil worden. Ik neem het de mensen ook niet kwalijk hoor, want als je er angst voor hebt dan is zo'n hond best een beetje eng. En gelukkig krijgt hij voldoende aandacht van ons en van onze vrienden en familie. 


En dan nu iemand die Milo wel even zal laten zien wie er nou de baas is, namelijk het zoontje van goede vrienden van ons. Samen zijn de twee dikke maatjes. Milo draagt hier overigens een pakje omdat 'ie een paar dagen daarvoor was gecastreerd. Fijn weekend allemaal! 

Liefs, Cynthia

14 opmerkingen:

 1. Wat een lieverd om te zien en wat leuk om te zien met de kleine van je vrienden schattig hoor ....dat handje van de kleine op de poot van milo ...lief !
  Fijn weekend !
  Liefs Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd vertederend een hond met kinderen.
  Milo ziet er mooi en goed uit.
  dat mensen om hem heenlopen kan ik wel een beetje voorstellen.
  Ik loop zelf niet om honden heen, maat ik heb er een bloedje hekel aan als ze willen opspringen of een haal naar je benen doen.
  Maar je hebt een mooie ode aan je hond gegeven.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je verhaal herken ik helemaal, wij hadden...toen we pas getrouwd waren...een Dobermann Pincher...daar liep ook iedereen met een grote boog omheen, terwijl het een lief beest was...maar ja...het imago van zo'n hond.
  Wat een lieve hond hebben jullie, echt een goedzak.
  De foto met het babytje is ook mooi...

  Fijn Weekend,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, wat mooi, die foto samen met het kindje, het handje, dat zegt alles.
  Gezellig weekend! Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof meteen dat het een lieve hond is. Ik ken er nog een, en dat is ook een heel lief dier. Maar toch blijf ik altijd op een afstand. Niet goed misschien, want vaak hebben ze dat in de gaten zeggen ze. En eerlijk gezegd is dit ook wel meer een hond voor een mannenwandeling hoor...

  Fijn weekend
  Lieve groet lia.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schatje! De laatste 2 foto's zijn heel erg mooi...
  Fijn weekend
  Groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is ie groot geworden, als je zo die foto's ziet. Mooie reportage hoor!
  En dat lief is, zie je toch zo!

  Fijn weekend! Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben gek op honden, groot of klein maakt mij niet uit want dat zegt niks over het karakter. Ik ken ook valse Chihuahua's hihi ;-)
  Wij hebben dan wel voor een klein schoothondje gekozen en dat is onze Coco, het liefst zit ze op schoot, dat vindt ze heerlijk!!
  Het is een kruising tussen een Mopshondje en een Chihuahua, het is een heel lief, vriendelijk en rustig hondje. Ik vind haar perfect met haar platte snoetje en haar krulstaartje. Ze is heel klein, iedereen denkt nog steeds dat het een puppie is, onze kat is 2 keer zo groot haha.
  Carlo van mij wandelt wel met haar buiten, maar dan zegt ie altijd tegen iedereen dat het zijn dochters' hondje is. Ik kan me voorstellen dat het voor mannen stoerder is om met zo'n hond als Milo te wandelen, dat is man eigen hihi ;-)
  Heel mooi om te zien die laatste foto's met dat kleine kindje!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schat is je hond zeg, ik ben dol op honden, wij hebben ook al jaren een hond en zouden niet zonder kunnen. De strijd van kleine hond of grote stoere hond herken ik:) manlief wil niet wandelen met een schoothondje, dus dan kies je een middenweg. Wij hebben na een Mechelse Herder nu een Friese Stabij, een verschil van dag en nacht, maar allebei waren en zijn ze verschrikkelijk lief en trouw.
  Geniet maar heel veel van je lieve Milo.

  Fijn weekend en lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Al is het ten aanzien van Milo misschien niet eerlijk, als ik hem niet zou kennen zou ik niet op hem af lopen om hem te aaien. Nu vraag ik overigens bij voor mij vreemde honden en katten bijna altijd wel of aaien gewenst is, om een vervelende situatie te voorkomen. Dan weegt voor mij uiterlijk niet mee, ook een schattig dotje kan een valse krengetje zijn. Maar als de eigenaar aan geeft dat het beestje nog nooit iemand kwaad heeft gedaan, vertrouw ik daar ook op en is er geen afstand meer tussen mij en het dier.

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij ziet er superschattig uit !

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Cynthia wat heb je een prachtige hond, en eigenlijk ziet hij
  er best lief uit !! Ik mocht vroeger ook geen hond thuis alhoewel
  mijn papa graag honden zag .... dus we hebben ook moeten wachten
  en hebben nog 3 superlieve Jack Russells ..... misschien eens een
  onderwerp voor een volgende post ... haha
  groetjes leuk weekend
  Kathy Housebythewaterhole

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi beest is het, ik ken het, kiezen tussen een hond ,de mannen willen toch graag een stoere hond en ik wilde geen grote hond, zo hebben wij onze keus laten vallen op een ruw harige jack, daar willen de pubers hier nog wel mee gezien worden op straat.
  Wat leuk dat je een workshop kruiklamp maken gaat volgen, ben benieuwd hoe het gaat worden.
  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, ik zou door mijn liefde voor honden en andere dieren (denk niet voor niet dat ik diermanagement heb gestudeerd) dat ik hem juist zou aaien, vind hem prachtig! Dat handje van de baby op zijn poot is natuurlijk helemaal fantastisch... Jullie hebben een prachtig prieel of zie ik dat verkeerd?

  Liefs saskia

  BeantwoordenVerwijderen