zaterdag 31 augustus 2013

Foto's met mijn nieuwe camera

De afgelopen avonden ben ik al druk in de weer geweest met mijn nieuwe fotocamera, de Samsung NX300. Aangezien ik na het werk geen zin had om de handleiding te lezen, ben ik gewoon maar aan de slag gegaan..

Bovenstaande foto's zijn op de Jpeg stand gemaakt, maar ik kan ook met RAW bestanden werken. Waar werken jullie mee? Ik las op internet dat je met RAW bestanden "iets meer moeite moet doen", maar dat dat met bijvoorbeeld Lightroom eenvoudig te doen is. Geen idee wat ze daarmee bedoelen? Nu heb ik Lightroom er gratis bijgekregen en ik ben aardig thuis in de wereld van Photoshop (heb bij een reclamebureau gewerkt dus heb het een en ander opgestoken!), alleen heb ik momenteel geen pc die dat allemaal aankan. Na de bruiloft komt er pas een nieuwe computer, dus ik vroeg me af of je RAW bestanden perse moet bewerken..

Verder bevalt m'n camera prima! Ik kan vanaf de camera foto's mailen, ideaal en het gaat nog snel ook..

Binnenkort ga ik met m'n camera op pad om wat foto's te maken van de fotoshoot locatie voor de bruiloft. Dan kan de trouwfotograaf alvast aangeven of de locatie geschikt is voor het beeld wat ik voor ogen heb. Mocht de locatie niet geschikt zijn, dan heb ik nog alle tijd om rustig verder te zoeken. 

Fijn weekend!

Groetjes, Cynthia

17 opmerkingen:

 1. Uitzoeken hoe een camera werkt, kost erg veel tijd maar als je ziet dat de resultaten verbeteren is het ook erg leuk om te doen. Ik fotografeer nooit in raw, heb mij daar nooit in verdiept maar ik heb wel eens gehoord dat dat wel voordelen schijnt te hebben. Handig dat je vooraf al foto's maakt van de lokatie waar je met de trouwfotograaf naar toe wil!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dat is je mooi gelukt ze zijn heel mooi je foto's!
  Maar ik heb er geen verstand van dus aan mij heb je niks haha , ik maak mijn foto's met mijn mobiel en ik ben al blij dat dat mij lukt . Maar fijn dat je er zoveel plezier mee hebt !
  Fijn weekend !
  Liefs Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo dat is je mooi gelukt ze zijn heel mooi je foto's!
  Maar ik heb er geen verstand van dus aan mij heb je niks haha , ik maak mijn foto's met mijn mobiel en ik ben al blij dat dat mij lukt . Maar fijn dat je er zoveel plezier mee hebt !
  Fijn weekend !
  Liefs Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooie foto's , ik werk nog maar met een héél simpel kodakske ;)

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's hoor! Je hoeft de handleiding niet meer door te lezen, haha!
  Verder kan ik je niet helpen met je technische vragen.
  Prettig weekend verder!

  Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eerst alsnog gefeliciteerd met je verjaardag.
  En jullie gaan dus trouwen, wat leuk.... Door veel te oefenen leer je de camera het beste kennen.
  En ik maak ook alleen jpg, ze hebben met de cursus wel het een en ander verteld over Raw. Je kunt er meer mee als je ze wilt bewerken, en de profs gebruiken alleen maar raw volgens mij.

  Veel succes met je camera.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Cynthia ik vind dat je mooie foto's heb gemaakt.
  Veel plezier met je nieuwe camera.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben een leek op fotografie, maar ik zie wel dat je al mooie foto's gepost hebt, vooral de chrysant vind ik heel mooi.
  Ik heb meestal het geduld er niet voor, om uitgebreid een gebruiksaanwijzing te lezen, maar toch zit ik eraan te denken om, als ik er genoeg voor gespaard heb, want er hangt een behoorlijk prijskaartje aan, er ook een aan te schaffen.
  Veel succes met het oefenen.

  Fijn Weekend,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De foto's zijn goed Cynthia. Het kost altijd wat tijd om met je nieuwe camera weer om te gaan.
  Leuk dat jullie gaan trouwen. Handig om een fotoshoot te maken.
  Nog een mooi weekend!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aan mij heb je ook niets ik heb er weinig verstand van. Maar ik zou toch ook wel een mooie eenvoudige camera willen kopen. Ik vind je foto,s prachtig geworden daar mag je best trots op zijn.
  Liefs Annekes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi je foto`s! aan mij heb je ook niet zo veel, ik maak foto`s op de automatische stand, eigenlijk zo zonde. Ik moet me er ook nog eens in gaan verdiepen.
  Succes ermee hoor!

  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk leuk een nieuwe camera! Ik schiet alles in raw maar kies er vaak voor om er niets aan te doen. Vooral wanneer hij onderbelicht is kan je in raw alles makkelijk herstellen het heeft echt zijn voordelen.
  Succes hoor!
  Fijne zondag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto's heb je al gemaakt. Ik kan je ook niet helpen, want de foto's die ik op mijn blog gebruikt zijn meestal door mijn man gemaakt. Ik fotografeer zo uit de losse pols meestal met mijn mobiel, want die heb ik altijd bij de hand.

  Fijne dagen,
  Marian - Woonpassie en Levensstijl

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Foto's zien er goed uit!
  Toevallig werk ik sinds gister met RAW. Mijn eigen camera heeft de optie om de foto zowel op te slaan als RAW als een JPG. Weet niet of dat met de jouwe ook kan? Dan kun je even kijken hoe ver je ermee komt en kun je altijd nog terugvallen op je JPG foto!

  RAW hoeft vaak niet perse nabewerkt te worden, maar is wel makkelijker aan te passen dan een JPG. Je kunt zoveel meer uit je foto halen.. Ik vind het het helemaal waard! Hoop dat je er iets aan hebt.

  Fijne dag!

  Groetjes,
  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt al tips gehad lees ik, maar goed ook, ik kan je er niet mee helpen! Handig dat je foto's kan mailen vanaf je camera. Succes met het uitproberen!
  Lieve groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie foto's hoor, maar geen idee waar je het allemaal over hebt hahaha. Ik heb ook een camera voor m'n verjaardag gehad met onbeperkt functies, allemaal acabadabra voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je foto's zijn ontzettend goed gelukt! Zelf werk ik niet mijn RAW. Mijn camera kan het wel maar ik heb geen tijd/zin om me erin te verdiepen. Maar als ik hierboven lees over de voordelen, moet ik er toch maar eens mee bezig. Want fotograferen is een ontzettend leuke hobby.
  Veel plezier met oefenen! Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen