zaterdag 27 juli 2013

Het verven is begonnen

Donderdagmiddag begon Fabian zijn vakantie en donderdagavond had hij met de hulp van een goede vriend het merendeel al in de voorstrijk staan. Terwijl ik vrijdag nog één dag moest werken, zou Fabian gaan beginnen met de eerste laag kalkverf. Nou ik had beter ook vrij kunnen nemen, want wat was ik nieuwsgierig en dan duurt een dag ook lang. Gelukkig kreeg ik zo nu en dan een foto met de tussenstand.

De keuken staat volledig in de eerste laag van Gritti en ik ben nu al enthousiast, wat een mooie kleur. Ik zit er zelfs aan te denken om Gritti ook aan te brengen bij de tv-wand (originele plan is Palladio), want het geeft zoveel sfeer. Bij de wand van de buffetkast heeft Fabian inmiddels twee lagen Palladio zitten. Prima kleur en de buffetkast wordt donkergrijs dus dan steekt dat ook weer mooier af. Maar het meest positieve ben ik dus echt over Gritti. Misschien heeft dat er ook mee te maken dat je bij een donkere kleur de vegen ook beter ziet en bij een lichte wat minder en wellicht dat dat weer komt door lichtval.. Fabian is bang dat alles zo donker wordt, maar daar heb ik geen last van :-)Keukenwand na een eerste laag Gritti (nog wel aan het drogen). En zoals dat vaak gaat, loop je weer tegen iets anders aan, want de muur was voorheen beige dus dan viel de radiator minder op. Maar nu is het voor mij een doorn in het oog haha. Of we gaan de radiator kalkverven of er komt een ombouw omheen die we gaan verven.. Voordeel van zo'n ombouw is dat je er weer leuke dingen op kunt zetten.. Vanmiddag Fabian maar eens lief aankijken. In ieder geval gaan we eerst genieten van de vakantie en laten we overige klusjes even voor wat het is, maar Fabian kennende zal hij toch doorgaan.. hij kan niet stilzitten. 

Fijn weekend/fijne vakantie! 

Groetjes, Cynthia 

10 opmerkingen:

 1. Mooi hoor, en ik vind de donkere kleuren ook iets meer doen dan de lichtere.
  Komt helemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geworden hoor ben echt benieuwd als alles klaar is hoe dan het resultaat is geworden !
  Fijne vakantie !
  Liefs Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleur vooral ook het sfeertje wat je meteen krijgt met kalkverf!! Ben benieuwd als het helemaal klaar is . Ik ga over drie weken de eetkamer schilderen met kleur leisteen van carte colori heb er zo'n zin in.
  Fijne vakantie!!!

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is al heel mooi geworden!! Ben benieuwd naar het geheel straks,
  Fijne vakantie!!
  Groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er goed uit hoor!
  Ben benieuwd hoe het allemaal gaat worden!
  Kom zeer snel kijken!
  (Heb katoen gekocht en laat het wel ff zien op mijn blog)

  FIJNE VAKANTIE!!!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kleur is prachtig héél warm en sfeervol ...
  Fijne vakantie..

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi effect heeft deze verf op je muur gegeven. Grappig dat nu zo'n radiator opeens zo opvalt, nou ja, daar is ook wel weer een oplossing voor! Succes met de rest!
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er al goed uit, ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
  Geniet van jullie vakantie.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel gaaf! mooie kleur, nieuwsgierig naar 't eindresultaat....

  Groet Judith.

  BeantwoordenVerwijderen