maandag 11 november 2013

Fotografie

Als je net ten huwelijk bent gevraagd, komt er best een hoop op je af. De hoe/wat/waar/wanneer, maar ook de "wie nodig ik wel/niet uit?" en "op wat wil ik wel/niet bezuinigen?". En dankzij het internet kan zelfs het liefste meisje een ware bridezilla worden, want - geloof me - je wordt hebberig. De gedachte "je trouwt als het goed is maar één keer, dus dan moet je het wel goed doen" voedt die hebberigheid en wordt door menig vrouw ingezet om toch iets voor elkaar te krijgen wat anders niet zou lukken.

Naar mijn idee ben ik niet veranderd in een bridezilla. Ik werk met een budget en houd daarin alles keurig bij. Maar ook ik heb me schuldig gemaakt aan het gebruiken van de zin "je trouwt als het goed is maar één keer, dus dan moet je het wel goed doen". Waar ik deze zin dan voor heb gebruikt, heb je natuurlijk al kunnen lezen in de titel: fotografie.

Fotografie is een vak op zich en dat vind ik ook van bruiloftsfotografie. Het zoeken naar het perfecte moment en dat mooi vastleggen op beeld.. ik vind het knap, vooral omdat die momenten niet lang duren. Fabian dacht er in eerste instantie anders over en vond het zonde van het geld. Om hem toch te kunnen overhalen gebruikte ik a) voornoemde zin en b) leek het mij verstandig hem eens kennis te laten maken met een fotograaf. Omdat ik op zoek was naar een specifieke stijl qua fotografie, heb ik even moeten zoeken, maar gelukkig heb ik hem gevonden! Na ons bezoekje aan de fotograaf was Fabian eigenlijk zo om. Ook hij zag in dat dit toch wel anders is dan dat je iemand met een compactcamera wat fotootjes laat schieten. De klik met de fotograaf was er en hij had ook niets anders staan op die dag (tja, wat wil je als je 1,5 jaar van tevoren al gaat zoeken). Inmiddels zijn we al een hele poos verder en duurt het nog ongeveer 7 maanden voordat we gaan trouwen, de tijd gaat snel! De fotograaf waar wij voor hebben gekozen is Wouter van Twillert van Yes I Do.

Onze fotoshoot zullen we houden op de trouwlocatie en bij De Blauwe Kamer/Kwintelooijen. Over dat laatste zijn we nog niet helemaal uit. Ik weet dat er wat mensen uit de Betuwe komen die mijn blog lezen, dus mochten jullie nog tips hebben qua locaties; ze zijn welkom!! Verlaten panden, oude boerderijen.. dat soort dingen vinden wij ook leuk :-)

Om een beetje een idee te krijgen wat ik mooi vind, heb ik - uiteraard met de toestemming van Wouter - wat foto's op een rijtje gezet.












Kijk er nu al enorm naar uit!!

Morgen ga ik samen met een collega naar de workshop "kruiklamp maken". Ben benieuwd hoe m'n lamp gaat worden. En terwijl ik morgen m'n lamp aan het maken ben, gaat Fabian de gang voorzien van een laagje kalkverf. Resultaat van beide projecten laat ik jullie uiteraard nog zien!

Fijne week.

Liefs, Cynthia

24 opmerkingen:

  1. Op een fotograaf moet je niet bezuinigen.
    Wij hadden 33 jaar geleden ook een fotograaf die het anders deed.
    En ik ben er nog steeds blij mee.
    Vind ze nog steeds heel apart maar ook ons.

    gr. anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's maakt je fotograaf...daar zou ik ook niet op bezuinigen...een mooi aandenken waar je nog vaak in terug kunt kijken.
    Morgen na de middag kom ik even kijken, dan is je lamp al ver af...ben zo benieuwd...spannend om een blogster te ontmoeten...je kent elkaar, maar toch ook weer niet.
    Nou tot morgen.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bruidsfotografie is vandaag de dag niet meer zoals vroeger bij ons.
    Ik zie soms de mooiste foto's voorbij komen. Kwintelooijen is wel erg leuk hoor. En als ik een keer wat zie ofzo laat ik het je weten.

    Liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat spannend allemaal! Maar je hebt een fotograaf gevonden die er wat van kan zeg, super mooi!
    En natuurlijk kost dat wat maar je hebt er dan ook een geweldig mooie herinnering aan. Onze dochter had een paar jaar geleden ook zo'n goede fotograaf met "andere" ideeën en dat zijn toch mooie foto's geworden!
    Dus....heel verstandig van je dat je Fabian hebt overgehaald!

    Leuke dag morgen.
    groetjes Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Onze trouwdag is inmiddels 20 jaar geleden, maar naar de trouwfoto's kijken we nog altijd met veel plezier. Maar dat geldt minstens net zo voor onze trouwvideo, die toen ook door een professioneel bedrijf is gemaakt. Het is zo waardevol om mensen die er nu niet meer zijn (moeder en schoonvader) bewegend in beeld te zien! 'S Avonds ging het dak er behoorlijk af en ook dat brengen foto's veel minder goed over, allereerst uiteraard doordat je daar de muziek niet bij hoort en op een video wel.

    Spannend al die voorbereidingen!

    Veel plezier morgen! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En zo gaan de voorbereidingen steeds een beetje verder.
    Fijn dat jullie een goede fotograaf hebben gevonden!
    Veel plezier morgen!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ooh wauw wat een mooie foto's!! Zeker niet op bezuinigen, mooie foto's van je trouwdag die je altijd terug kan kijken en dan te bedenken; goh, echt blij dat we toen voor deze fotograaf hebben gekozen!!
    Echt een mooie stijl van fotografie.

    Succes met je lamp morgen.

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een geweldige foto's. Net wat Monica schrijft niet op de fotograaf bezuinigen. De foto's heb je voor je leven, waar je nog vaak op terugkijkt. Ook spannend dat jullie morgen een lampenvoet gaan maken. Ik ben zeer benieuwd hie die gaat worden.
    Een lieve groet Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit zijn geen standaard bruidsfoto's, ik snap dat je hiervoor gevallen bent! Zo leuk, zoals die jurk daar hangt. Gewoon lekker doen, je zal er mooie herinneringen aan overhouden! Succes met de lamp!
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een super foto`s zijn dit, goed dat je hiervoor gekozen hebt :-)
    Succes met je lamp,...ben benieuwd.
    Liefs, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh, wat gaaf, en wat een mooie foto's!!
    Die blijven toch een belangrijk aandenken aan zo'n dag, dus wat mij betreft...niet op bezuinigen
    Toen wij trouwden hadden we een geweldige fotograaf die ik toevallig, nu ik voor Esatto blog en fotografeer, weer ben tegengekomen..Zo leuk, hij kon ons zowaar nog herinneren..haha!

    Fijne dag!

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. dat gaat heeellllll mooi worden!
    ben wel jaloers op je hoor:)))) zou het zo weer over doen, met nu al die gaven shoots, maar dan wel met mn eigen lieverd! haha
    groetjes inge

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Geweldige foto's!!
    Wij hebben 7 jaar geleden een fortuin uitgegeven aan ons album...nu ligt het boven op zolder in een duffe kast :-(

    Succes met alle voorbereidingen, zo leuk om te doen!! Geniet ervan!

    Fijne middag
    X Els

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Cynthia,
    Ik vond het harstikke leuk je even te ontmoeten.
    Is je lamp geworden zoals je in gedachten had?
    Wat vond Fabian van het Markthuys?
    Fijne Avond.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hele mooie foto's! Wij zijn nu 3 jaar getrouwd, en onze foto's gingen niet vanzelf. De fotograaf (ergens familie) heeft een week van te voren afgezegd, dus we hadden weinig keuze. Gelukkig nog iemand gevonden, maar het trouwalbum zouden we zelf maken. Maar je raad het al, die moet nog steeds gemaakt worden. We hebben het pas uitbesteed aan een vriendin, dus ben erg benieuwd! Veel suc6 met de cursus! Ik ben benieuwd!

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie foto's , dat komt helemaal goed ! succes met de kruik !

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooie foto's hoor! Dat gaat goed komen wat foto's betreft! Weer iets om af te strepen van je lijstje!

    Lees nu net dit bericht, na ons super geslaagde workshop van vandaag.
    Daarover volgt nog meer zowel op jouw als mijn blog!

    Tot morgen,
    Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat geweldig al die voorbereidingen, ik ben weer even terug in de tijd hoor...:)
    Je hebt al twee mooie locaties, de Blauwe kamer is idd erg mooi met de steenfabriek waar je heerlijk oude vervallen stukjes hebt, wij hebben op de veerpont een aantal "industriële" foto's gemaakt en in het Aborethum in Wageningen, daar heb je een mooi uitzicht op de Betuwe...ach jij komt er vast wel uit met je goede ideetjes.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtige foto's. Het komt vast goed: jij met je goede smaak! Wat lief dat Fabian vandaag de hal heeft bewerkt. Super! Nu moeten we echt snel eens komen kijken ..... Leuk dat jij en Corine de workshop ook geweldig vonden. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen. Gelukkig zien we elkaar morgen! Ik ben erg benieuwd hoe je lamp is geworden. Dat tie mooi staat op je nieuwe wijntafeltje is in ieder geval zeker!

    Tot morgen!

    Liefs, Marlize

    BeantwoordenVerwijderen
  20. word zeker een prachtige shoot helemaal mijn stijl ...heel veel plezier met de voorbereidingen ....zelf ook een kruikenlamp gemaakt een paar jaar gelee .... ben benieuwd hoe je kruik is geworden ....fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wow wat een prachtige foto's! Dat gaat helemaal goed komen. En ik ben het helemaal met je eens hoor. Een mooie fotoreportage van je trouwdag is onmisbaar!
    Ben benieuwd naar je kruikenlamp!
    Fijne dag! Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Cynthia,
    Bedankt voor je berichtje..ik dacht het is beter als ik wat later ga, ik zelf was blij dat jullie al gegeten hadden...en anders had ik eerst een rondje winkel gedaan, ik ben trouwens niet met lege handen weggegaan, ik heb nog een leuke pot gekocht, die komt wel voorbij van de week in een nieuwe post.
    O, wat leuk al die open dagen bij die leuke woonwinkels...
    Ik ben heel benieuwd naar je lamp...ik wacht af.
    Fijne Avond.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Een fotoreportage is zo kostbaar...en wat een prachtige foto's daar zou ik ook voor kiezen....
    Heerlijk om al zo bezig te zijn met de voorbereidingen Cynthia
    Fijne avond
    Liefs Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een fijn vooruitzicht jullie trouwdag , en ik raad je aan om zeker een goeie fotograaf te ne men want het word je mooiste dag en dat wil je toch zo mooi mogelijk vastleggen !
    Ik ben benieuwd naar je kruiklamp!
    Fijn weekend !
    Liefs Ida

    BeantwoordenVerwijderen